Dag 25.....van O Pedrouzo naar Santiago De Compostela.....+/- 25 Km...

23 september 2017 - Santiago de Compostela, Spanje

Hola...., de laatste......
Ja....aan alles komt een einde, ook aan deze Camino. Gestart in Saint-Palais in Frans Baskenland en na een stop van 3 maanden verder tot hier dus...
Onwerkelijk maar het is zo...
Het wordt kort want het is nu eenmaal zo...
Vanmorgen erg vroeg door minder leuke omstandigheden vertrokken. Ernstig zieke Italiaanse Peregrina werd met ambulance opgehaald en naar ziekenhuis in Santiago .....gebracht.
Iedereen aan het einde van de nacht natuurlijk wakker en is dan ook zijn /haar ding gaan doen en voor 07.00 u waren we allemaal weg..
In het STIKKE donker het bos in...letterlijk....een zee van lampjes die de weg zochten....
Alles gaat goed en alleen op kruisingen van bospaden de richting zoeken en vooral voorichtig lopen. Na 3 kwartier eerste bar aan de rand van het Eucalyptus bos en iedereen naar binnen. Je kunt beter 3 kwartier 6Km per uur bij licht lopen dan in het nacht zwarte bos lopen met 3 km per uur. Wat is dat vermoeiend..
Dus......iedereen aan ontbijt met koffie...bijna iedereen....ikke graag The Negro...-:).
Daarna lekker omhoog en omlaag door de 7 dorpjes en nog een keer in een voor "ons" bekend adres gerust en om half 9 de gemeentegrens van Santiago bereikt..
Dan ben je er nog niet......ik was er om half 12....o.a. door een gruwelijke omleiding van ongeveer 3 km vanwege wegwerkzaamheden ....langs een zeer drukke uitvalsweg...
Maar alles is goed gegaan. Tot het plein voor de Kathedraal....blijkt er een expositie van antieke auto's en bussen te zijn....hoe bedenk je het. ...
Enkele Italiaanse meisjes vroegen of ik een foto van hen wilde maken en ik vroeg hetzelfde dus iedereen blij en op naar het reisbureau. Was minder leuk maar woensdag ben ik thuis aan het einde van de middag.
Nu 2x 24 uur hier en dan....weg...
Ik dank allen voor de zeer vele reacties : via log, mail, appjes, telefoon enz.enz. en sluit hierbij dit Weblog voor deze Pelgrimage af. Morgen de pelgrimsmis en oude bekenden verwelkomen volgens gemaakte afspraken, een gezellige dag samen en dan dinsdag naar huis..
Nog de laatste foto's erbij en dan.......tot........
Gr.Lex

Foto’s

8 Reacties

 1. Nel:
  23 september 2017
  Hoi Lex,

  De felicitaties heb je vanmiddag al via een app ontvangen. Reuze knap dat je dit weer gelukt is. Nu nog een paar daagjes na genieten in Santiago, Veel plezier en een goede reis terug naar huis.
  Groetjes en tot ziens
 2. Marlies:
  23 september 2017
  Gefeliciteerd! Op naar de 4e Camino?
 3. Tilly Hendriks:
  23 september 2017
  Hoi Lex.
  GEFELICITEERD, genoten heb ik van je blogs! Wat een superprestatie. Binnenkort zullen we keer afspreken samen met Trudy!
  Groetjes
  Tilly
 4. Wilmie:
  23 september 2017
  Ja Lex en dan zit het weer op! Ook mijn felicitatie had je al via de app en telefoon zelfs.
  Prachtig dat het jou ook deze keer weer goed gegaan is, gezond heen en gelukkig ook gezond terug. Dat is toch heel belangrijk! Je zag het dus vannacht wel.
  Nog 2 mooie, indrukwekkende dagen en dan op naar huis. En in de bus lekker alles nog een keer doornemen van deze hele tocht.
  Het allerbeste, geniet nog van en met alle mensen die je onderweg hebt leren kennen. En dan nu veel groetjes van ons en tot woensdag!
 5. Henk:
  23 september 2017
  Lex van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie, tis niet niks wat je ondernomen hebt, van hieruit erg bedankt
  voor je geweldige reisverslagen met veel herkenbare en onherkenbare momenten geweldig man, geniet nog van de komende dagen in Santiago en daarna weer op naar Beuningen, we zien je erg graag de 14okt in Heijen
  Heel veel groeten van mij en zeker ook van Wim.
 6. Peter stassen:
  24 september 2017
  gefeliciteerd en op naar de volgende.......met gerrie
 7. Mariet van der Burgt:
  24 september 2017
  Lex, van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat! Het zit erop! Maar je kunt nog heel lang nagenieten! Waarschijnlijk tot aanstaande zaterdag in Utrecht!
  Gr. Mariet
 8. Willem en Agatha:
  24 september 2017
  Lex, super hoor! Weer gearriveerd in Santiago We zijn jaloers op je. We hebben echt genoten van je verslagen en van de foto's! Geniet er nog even twee daagjes van daar. Heerlijk bij de kerk en in Santiago rondhangen.... veel groeten van ons, Willem en Agatha